BAHAN-BAHAN A
Roti Gardenia Butterscotch
Butter (option)
2 cawan kotak fresh milk
2 cawan whipping cream
1 cawan gula pasir
6 biji telur
Esen Vanilla
Serbuk cinnamon
Sedikit gula perang
Kismis
BAHAN-BAHAN B
1 Liter fresh milk
2 Sudu tepung jagung
1 Sudu esen vanila
Cara-cara Penyediaan Roti.
1. Sediakan loyang. Loyang tak perlu besar sangat. Agak-agak boleh muat beberapa banyak roti
yang korang suka.
2. kemudian, sapukan butter pada bahagian bawah dan tepi loyang.
3. Masukkan roti ke dalam loyang. Pastu ketepikan sekejap.
6 biji telur + fresh milk + wipping cream dan 1 susu esen vanila.
5. Tuangkan campuran tadi ke dalam loyang yang mengandungi roti tadi. Biarkan selama 1jam
supaya roti kembang. Taburkan kismis + serbuk cinnamon dan gula perang sebagai
hiasan.
6. Masukkan ke dalam oven yang telah di panaskan dengan suhu 160 darjah celsius selama 10 mnt
7. Bakar selama 30-35 minit dengan suhu 160 darjah celcius. Jangan asyik buka tutup oven nanti
roti tu mengecut pulak...
coklat @ aiscream....pendek kata ikut suka hati uolsss la .....
Cara Penyedian Sos
1. Panaskan 1 liter fresh milk ke dalam bekas
2. kemudian, masukkan bancuhan tepung jagung yang telah dicampur dengan air, gula secukup
rasa + 1 susu esen vanila.
Selamat Mencuba...
No comments:
Post a Comment